Guanciale is een gezouten en gekruid stuk vlees uit de keel van het varken dat speciaal gebruikt wordt voor de bereiding van een echte Italiaanse spaghetti carbonara.
Het vlees wordt versneden in sneden van ongeveer 1 cm dik.
Voor het behoud van zijn smaak en kwaliteit is het beter om droge worst niet eerst te drogen en dan in te vriezen maar vers invriezen. Eens de worst is ontdooid, droog deze in een warme goed geventileerde ruimte gedurende een weekje.
Een verse ringworst om te drogen weegt ongeveer 500 g.
Gerookte nootham is een stuk van de achterbil van het varken dat eerst gedurende 3 weken wordt gezouten en daarna een aantal weken wordt gedroogd om vervolgens te roken.
Fijn gesneden is deze heerlijk op een charcuterie- of tapasplankje of simpelweg tussen de boterham.
Gerookte nootham is een stuk van de achterbil van het varken dat eerst gedurende 3 weken wordt gezouten en daarna een aantal weken wordt gedroogd om vervolgens te roken.
Fijn gesneden is deze heerlijk op een charcuterie- of tapasplankje of simpelweg tussen de boterham.
Gerookte nootham is een stuk van de achterbil van het varken dat eerst gedurende 3 weken wordt gezouten en daarna een aantal weken wordt gedroogd om vervolgens te roken.